Urządzenia i Akcesoria
Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 55 min
8 sztuk
Składniki
-
200 g ryżu długoziarnistego
-
300 g mleczka kokosowego
-
120 g wody
-
4 jajka
-
30 g cukru
-
30 g wiórków kokosowych
-
1 szczypta soli
-
400 g bananów pokrojonych w 5 mm plastry
-
400 g mango, dojrzałego pokrojonego w 5 mm plastry
-
1 - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
olej kokosowy, do smażeniamasło klarowane do smażenia
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
7.7 g
Kalorie
1346 kJ /
321.7 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
45.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PLACKI I NALEŚNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3h 30min
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1h 25min
Bezglutenowe placuszki bananowe
25min
Placki ryżowe z musem jabłkowym
50min
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
50min
Focaccia (bez glutenu)
1h
Naleśniki z mąki ryżowej
35min
Gofry jaglane z pastą z suszonych pomidorów i rukolą
50min
Bezglutenowy chlebek arabski
1h 50min
Gofry kukurydziane z salsą z awokado
1h
Placki gryczane bez laktozy
35min
Naleśniki na mleku kokosowym (bez cukru)
1h 45min